Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@21:39:36 GMT

لرزه 7887 باره کرمانشاه بعد از زلزله 7.3 ریشتری

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۵۴۵۲

لرزه 7887 باره کرمانشاه بعد از زلزله 7.3 ریشتری

مسئول شبکه لرزه‌نگاری استان کرمانشاه از وقوع 7887 زلزله بعد از زمین‌لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان 1396 تاکنون در گستره استان خبر داد و گفت: نباید فراموش کنیم کرمانشاه لرزه‌خیز است و همیشه باید آمادگی لازم را داشته باشیم.

فرهاد فروزی با اشاره به گذشت دو سال از زلزله 21 آبان 1396 با بزرگی 7.3 ریشتر، اظهار کرد: از آن زمان تا امروز (20 آبان) 7887 زلزله در گستره استان به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از این تعداد یک زلزله بین شش تا هفت ریشتر، 16 مورد بین پنج تا شش ریشتر، 144 مورد بین چهار تا پنج ریشتر، 834 مورد بین سه تا چهار ریشتر و مابقی کوچکتر از سه ریشتر بوده است.

مسئول شبکه لرزه‌نگاری استان کرمانشاه با بیان اینکه تعداد لرزه‌ها در روزهای نخست بعد از زلزله بسیار زیاد بود که البته روند طبیعی هم داشت، یادآور شد: اکنون با گذشت زمان، روند لرزه‌ها آرام شده، اما گاهی پس‌لرزه‌هایی در همان مناطق شاهد هستیم که نشان می‌دهد گسل‌ها هنوز به شرایط عادی قبل از زلزله برنگشته‌اند.

فروزی در ادامه با اشاره به اینکه در کرمانشاه همیشه احتمال وقوع زلزله وجود دارد، عنوان کرد: کشور ایران بر روی کمربند زلزله جهان قرار دارد و استان کرمانشاه نیز به واسطه وجود بخش جوان گسل زاگرس خصوصا در منطقه دینور همیشه احتمال زلزله خیزی دارد.

وی تاکید کرد: از آنجایی‌که زلزله در هیچ کجای دنیا قابل پیش‌بینی نیست، تنها راه در درجه اول مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و مراکز حساس است تا اگر زلزله رخ داد تلفات جانی متوجه مردم نباشد.

به گفته مسئول شبکه لرزه‌نگاری استان کرمانشاه آموزش همگانی خصوصا در مدارس برای اقدامات قبل، بعد و حین زلزله نیز ضروری است.

فروزی در ادامه اشاره‌ای هم به وضعیت ایستگاه‌های لرزه‌نگاری استان کرمانشاه داشت و افزود: هم اکنون 10 ایستگاه داریم که تقریبا تمام چشمه‌های لرزه‌خیز استان را پوشش می‌دهد.

وی ادامه داد: داده‌های این ایستگاه‌ها به صورت آنلاین در مرکز لرزه‌نگاری کرمانشاه و تهران ثبت می‌شود./ ایسنا

بیشتر بخوانید:

پرونده مدارس آسیب‌دیده از زلزله کرمانشاه بسته شد

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۵۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لشکرگاه افراسیاب در کدام نقطه تهران بود؟

همشهری آنلاین – حسن حسن‌زاده: روزگاری دولاب نه محله‌ای در شرق تهران، بلکه بزرگ‌ترین آبادی اطراف تهران به شمار می‌رفت. گستره‌ای وسیع که با چهار محله دولاب بالا، دولاب پایین، میان و عسگری شناخته می‌شد و پر بود از اراضی کشاورزی و باغ‌های سرسبز.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

سید تقی هاشمی دولابی، یکی از اهالی قدیمی دولاب، در باره حدود دولاب کهن می‌گوید: «اگر آبادی بزرگ دولاب را با تقسیمات شهری امروزی قیاس کنیم، دولاب تاریخی تمام منطقه ۱۴، بخش‌هایی از مناطق ۱۳ و ۱۵ را دربرمی‌گیرد. اما تا دوران صفویه آبادی بزرگ دولاب روستایی وسیع از توابع ری بود و در همسایگی تهران قرار داشت و از جنوب به ری و از شرق هم به کوه‌های دوشان تپه که کشاورزان قدیمی دولاب به آن کوه‌سپاه می‌گفتند می‌رسید.»

دولاب علاوه بر این که آبادی بزرگی بود در بیخ گوش تهران قدیم، قدمت بسیار داشت تا جایی که به گواه منابع مکتوب این آبادی از تهران نیز قدیمی‌تر است. علیرضا زمانی، تهران‌پژوه، در این‌باره می‌گوید: «رد پای نام دولاب در بسیاری از وقایع تاریخی و منابع مکتوب دیده می‌شود؛ از لشکرگاه افراسیاب در اساطیر باستانی ایران تا حمله محمود غزنوی به ری. با این بیان قدمت زندگی در دولاب از تهران هم بیشتر است و می‌توان گفت که قدمت این آبادی به بیش از هزار سال می‌رسد. گواه این مدعا دانشمندی به نام ابوالبشر دولابی است که هزار و ۲۰۰ سال پیش در دولاب که روستایی در مجاورت ری بود زندگی می‌کرد.»

نام دولاب اگرچه با تاریخ تهران و ری گره خورده، اما در نقاط مختلف کشور نیز نامی آشناست؛ چرا که در شهرهای مختلف ایران از اصفهان تا قشم و کامیاران هم محله‌هایی به همین نام وجود دارد. برای رمزگشایی از این ماجرا باید سراغ ریشه نام دولاب و وجه تسمیه آن برویم. هاشمی در این‌باره می‌گوید: «واژه دولاب از دو واژه «دلو» و «آب» ساخته شده. دلو یعنی سطل بزرگی که در گذشته با چرم دوخته می‌شد و با آن از چاه آب یا خاک می‌کشیدند و دولاب هم به جایی می‌گفتند که با دلو از چاه آن آب بکشند.» زمانی دراین‌باره می‌گوید: «دلوآب یا دولاب به تکنولوژی‌ پیشرفته‌ای در تمدن آبی ایران گفته می‌شد که در دوران هخامنشی به کار می‌رفت و از آن به تکنولوژی پرشین ویل هم یاد شده است. از آنجایی که آبادی دولاب زمین‌های کشاورزی بسیار داشت که برای آبیاری آن لازم بود با چرخی که بالای چاه قرار می‌گرفت از دل چاه آن آب بکشند، این نام روی این آبادی ماند و آبادی‌های بسیاری در نقاط مختلف کشور هم با همین اسم شناخته می‌شود.»

کد خبر 850276 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی محله هویت شهری همشهری محله تاریخ عمومی ایران

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لشکرگاه افراسیاب در کدام نقطه تهران بود؟
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • کلوپ: صلاح نشان داد می‌تواند چه کار کند